076-163 26 63 info@zedigs.se

Din kundvagn

0 Produkter - 0,00 kr
Cart 0

Råvaror i pulverform

Ett vegetabiliskt alternativ till gelatin. 

Agar agar

Ett vegetabiliskt alternativ till gelatin. 

  • Råvaror i pulverform
  • Ny produkt
  • Denna produkt finns inte längre i lager
  • Agar Agar Agar Förtjockningsmedel
189,00 kr

Agar agar är ett förtjockningsmedel utan lukt och smak som utvinns ur vissa rödalger, främst i Japan, Kina och Sri Lanka. Vid uppvärmning i vatten till 90 - 100°C upplöses det och stelnar efter nedkylning vid 40°C. Det gelébildande ämnet i agar agar är tio gånger starkare än i gelatin, vilket gör denna produkt väldigt dryg. 

Agar används till bakverk såsom gelé och mousse men kan även användas till att reda såser, samt naturligtvis till konfektyrtillverkning. Agar passar utmärk som förtjockning till pannacotta - se recept i vår blogg!

Till receptet

Hållbarhet

Hållbarhet 6 månader, förvaras mörkt och svalt.

Innehållsförteckning

Agar agar (E406).

Skriv ditt omdöme

Agar agar

Agar agar

Ett vegetabiliskt alternativ till gelatin. 

Skriv ditt omdöme