Vaniljpannacotta med AGAR AGAR och SIRAPSTOPPING

Panacotta görs oftast med gelatin, men agar agar ger en lenare struktur. Gelatin har en lägre smältpunkt än vår kroppstemperatur, vilket gör att pannakotta med gelatin som förtjockningsmedel smälter i munnen.

Agar agar smälter först vid 85° och behöver sjuda i cirka fem minuter för att ge en helt slät och krämig konsistens, men den behåller sedan sin struktur i munnen. 

Både agar agar och sirapstopping finns att köpa i vår nätbutik.

KÖP AGAR AGAR KÖP TOPPING

Vaniljpannacotta

4 dl vispgrädde
2 tsk agar agar
0,5 dl strösocker
1 st vaniljstång

Häll grädden i en liten kastrull och strö över agar agar. Låt stå så i 10 minuter och dra. Dela under tiden vaniljstången på längden och skrapa ur fröna, lägg sedan stång och frön i kastrullen och sjud upp grädden, låt sjuda i 5 minuter. Tillsätt sedan socker och låt sjuda 2 minuter till. Dra kastrullen från värmen, fiska upp vaniljstången, lägg på ett lock och låt dra i 10 minuter.

Fyll portionsformar och ställ i kylen för att stelna i minst 2 timmar. Lägg sedan en spegel på pannacottan i varje glas med någon av våra sirapstoppingar: hallon, sötlakrits, saltlakrits, gräddkola, tuttifrutti eller polka. Servera med färska frukter eller bär.

Kommentarer (0)

Leave a Comment