Havreflarn med INGEFÄRA och citron

Helt underbara flarn med citron och ingefära - ingefära köper ni i pulverform i vår nätbutik!

KÖP INGEFÄRA

Dessa flarn är på samma gång krispiga i kanten och sega i mitten, och de har en överraskande ljuvlig smak av både ingefära och citronskal.

Havreflarn med ingefära och citron

75 gram smör
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl socker
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk ingefära
2 msk grädde
2 msk sirap
skalet av en halv citron (helst ekologisk)

Smält smöret och rör sedan ner övriga ingredienser. Klicka ut på plåt med bakplåtspapper, de rinner ut mycket så lägg inte klickarna för nära varandra. Grädda ca 5 minuter i 200 grader, varmluft 175 grader. Låt svalna.  Man kan om man vill böja flarnen över en kavel, ett glas eller göra skålar i en form, då låter man dom svalna lite och böjer dom när de är fortfarande är varma.

Kommentarer (0)

Leave a Comment