Från glasscafé till restaurang

Följ med på Zedig's resa! Denna sommar blev inte riktigt som vi tänkt, det blev istället ett underbart fullständigt galet glassinferno, sommaren följdes sedan av en höst där vi bytt kostym till mysig restaurang med fullständiga rättigheter där glassen går som en röd tråd genom allt som sker.

Klart vi trodde på vår idé

Ja självklart trodde vi att detta glasscafé skulle flyga bra, vi gör ju sjukt god och unik glass plus att konceptet är klockrent - men vi tänkte nog att vi skulle behöva ge det ett par år för att bygga upp vårt varumärke. Men nej. Den 17/6 hade vi vår premiär för det första Zedig's glass i Sveriges historia (o ja, det blir fler!) och resten av sommaren simmade vi och vår personal runt i totalt kaos. Glassbomber, baristakaffe, crépes, fikabröd, men mest av allt glass glass GLASS! Vi kokade glass hela dagarna och ändå hann vi knappt fylla disken, den verkade rinna ut till gästerna lika fort som den kom ur vår glassmaskin. 

"Ny på jobbet"

Tänk dig en arbetsplats där alla går runt med en skylt på bröstet som säger "ny på jobbet". Så var det hos oss. Fast utan skyltarna eftersom vi såklart ville ge intryck av stor vana. Men sanningen är ju att varken vi eller vår sommarpersonal hade någon aning om vilka rutiner som skulle komma att behövas, ingen var van vid varken crêpesplatta, glassdisk eller baristamaskin. Eller extrem stress för den delen. Men alla stod upp till utmaningen och det har under sommaren varit oerhört sällsynt med missnöjda kunder. Vi är överväldigade över den respons vi fått kring vår glass, våra lokaler och vårt koncept. Och vi är stolta över våra anställda och alla våra ungdomar som sommarjobbat med den äran. Inget skulle fungerat om vi inte gjort detta tillsammans!

Så kom hösten

Men sommaren tog snabbt slut och hösten gjorde sitt inträde. Vi förstod redan när vi startade i somras att vi kommer behöva byta kostym på vinterhalvåret och satsa mer mot mat och restaurang, men vi vill att vår glass ska vara den röda tråden året om. Nu har några höstmånader gått och vi har blivit varma i kläderna i detta nya: vi kokar pastasås, steker crêpes, serverar luncher och gör tacobuffé. Vi gör take awaylådor, serverar vin och öl och vi framträder med musik medan vi tar hand om våra kunder. Vi bygger en mötesplats här på landsbygden och vi är så glada att folk hittar hit från många mils avstånd för att äta vår mat, njuta av glassen eller bara sitta ner i vår fina miljö och småprata.

Internetbutik

Mitt i allt detta nya som händer på Spilhammarvägen i Mariannelund skickar vi också godis, te, kaffe och råvaror över hela Sverige från vår webshop! Och nu närmar sig advent, håll utkik efter fudge med julsmaker och annat gott som hör julen till - du beställer här online och få hemskickat inom bara några dagar.

Nu ser vi fram emot julen med allt gott den har att erbjuda!

Kommentarer (0)

Leave a Comment