Glasscafé in the making!

Det här med att göra saker sakta verkar inte vara vår grej. Istället bygger vi nu ett glasscafé på nio dagar!

Zedig's glass

Nu är det bara dagar kvar tills vi öppnar vårt glasscafé utanför Mariannelund!! Där kommer vi erbjuda våra kunder en helt unik glass: FudgeCream! Vi kallar den för ett småländskt svar på Ben & Jerry's och det är precis vad det är. Vi tillverkar vår glass på plats bakom en glasruta för var och en att se, receptet är helt unikt och du kommer sällan ha smakat en så krämig och len glass.. vår hemlighet är att ha kondenserad mjölk i receptet - precis som den fudge vi säljer. Nämnda fudge finns även i vår glass och ovanpå glassen i form av flakes. Vad sägs om blåbärspajglass med pajsmulor, blåbärsglass på äkta blåbär och vaniljsås i? Eller kladdkakeglass med halvbakade klickar av kladdkaka i? Eller min favorit: snusklubbeglass (nej, inte snuskgubbeglass som de flesta läser), en lakritsglass som smakar snusklubbepulver eller hockeypulver!

Hursomhelst, någonstans ska vi tillverka och sälja denna glass och vi har valt att flytta in i det nybyggda huset Filmbyn Småland. 

Nio dagar dygnet runt

Huset byggdes klart förra veckan och i måndags drog vi in i lokalerna med pompa och ståt. Vi har shoppat cafégrejer i månader och haft allt stående i uthus, bastun, nätbutikslagerlokalen och alla andra utrymmen man kan komma på. Så hade vi nio dagar på oss att bygga ett glasscafé, starta vår splirrans nya superduperglassmaskin och få vår glass att bli bra i den, lära oss att göra sjukt gott baristakaffe samt fantastiskt goda crêpes. Plus göra lokalen mysig och med den där känslan vi vill ha!

Två dagar kvar

Om två dagar, på onsdag 14/6 ska vi ha en VIP-dag. Våran filosofi är att alla våra kunder är VIP och därför bjuder vi helt enkelt på gratis glass från 09-20 hela dagen! På lördag 17/6 är det sedan invigning för hela huset och då kommer vi ha fullsortiment med kakor, bullar, crêpes och glass - du kommer även kunna lösa biljett in till Filmbyn Småland och se deras interaktiva utställning kring Astrid Lindgrens filmer. 

Vi tror att vi hinner i tid! Vi dygnar och ser i kors, men lilla Astrid håller humöret uppe och vi själva har sällan haft så roligt som dessa dagar! 

Så du får inte missa att besöka oss på din semester i sommarsverige i år, vi vill så gärna träffa dig och bjuda på en upplevelse du sent ska glömma!

Adressen är Spilhammarvägen 4, 598 97 Mariannelund.

/Anneli

Kommentarer (0)

Leave a Comment