Fjärde nätbutiksplanen gillt

Om konsten att öppna en nätbutik med en femmånaders bebis hemma: kaotiskt, svettigt, stressigt och hur kul som helst!

Redan för ett år sedan började jag och Johan prata om att starta en nätbutik för att sälja konfektyr från Mariannelunds karamellkokeri, där Johan varit delägare i många år. Vi tror att det ligger i tiden, plus att det finns ett tryck från våra kunder att få tag på vårt godis på andra sätt än marknader eller i butiken i Mariannelund. Johan, som varit med och tagit fram många av recepten till den konfektyr vi nu säljer, är nu stolt att äntligen kunna leverera godiset till hela Sverige året om.

Vår första plan

Då, för ett år sedan, tänkte vi i vårt övermod att det skulle vara perfekt att starta nätbutiken lagom till jul 2016 - då många vill ha vår konfektyr på sina julbord. Det vi inte räknade in i kalkylen, trots att vi redan visste det, var att vi hade en liten tjej på bakning i min mage som skulle göra sin entré i oktober. Så när Astrid kom ville vi självklart inte göra något annat än att gosa med henne, plus att hon tog sin lilla rundliga del av vår tid (naturligtvis så även på nätterna, med något trötta entrepenörsföräldrar som resultat). Så vi bestämde att skjuta på lanseringsdatumet till början av 2017.

Vår andra plan

Men runt jul fick vi ett erbjudande om att starta vårt glasscafé, som vi haft planer på lika länge som webshopen, i huset som höll på att byggas till Filmbyn Småland straxt utanför Mariannelund. Vi bestämde oss för att tacka ja till det och fick omedelbart bråttom att ta fram glassmaskiner och planlösningar - och produktutveckla glass för den delen - till vår glassfabrik, då huset redan var igång att byggas. Så med både glasscafét och härliga lilla Astrid i vår tidsekvation fick nätbutiken återigen skjutas så smått på framtiden.

Vår tredje plan

Då bestämde vi att nä nu lanserar vi vår nätbutik till påsk 2017. Tanken var att kunna leverera konfektyren till påsbordet och därmed skulle vi öppna butiken online ungefär två veckor innan. Tre veckor innan påsk hade betallösningarna ännu inte löst sig med bank och samarbetspartner (vilken tid allting alltid tar!), vi hade inte fått hem rätt storlek på förpackningarna vi ska sälja godiset i och vi hade därmed inte kunna fotografera produktbilderna ännu. I runda slängar sisådär tre hundra bilder. Men vi satsade hårt och jobbade ännu hårdare, Astrid fick hänga med oss i fotostudion och tugga på karamellförpackningar. Sedan inträffade dock diverse personliga force majeure, så vi valde att vänta med lanseringen och istället erbjuda beställning via email för de som ville ha hem sitt godis till påsk. Så fick vi lite mer tid för att få vår nätbutik tiptop innan lansering. Ja så gick det med vår tredje plan. 

Vår slutliga plan

Fjärde planen skulle helt enkelt bli den som gillt. Ingen mer deadline, vi jobbade vidare mot målet att öppna en finfin nätbutik utan buggar och till slut kom vi dit! En vecka efter påsk blev vi till slut äntligen färdiga, helt enligt vår fjärde och slutliga plan :)

Så varmt välkommen till denna supersöta och nu öppna nätbutik! Ni hittar premium handgjorda varor samt väldigt mycket kärlek och glöd både i produkttillverkning och webshophantering.

Nu hoppas vi ni njuter av allt det goda vår nätbutik och livet har att erbjuda!

/Anneli, Johan och Astrid

Kommentarer (1)

Jesper Rosen

2017-04-23 19:02:35

Lycka till med försäljning tror att gör rätt att öppna butik på nätet ser fint ut. Mvh Jesper Rosen

Leave a Comment