072-329 14 55
info@zedigs.se

Din kundvagn

0 Produkter - 0,00 kr
Cart 0

Om Zedig's Glassfabrik & Konfektyr

Zedig's är ett nystartat företag med gamla anor! Vi har ett tätt samarbete med Mariannelunds Karamellkokeri, kokeriet som tillverkar den konfektyr som kan köpas här i vår nätbutik. Ni hittar oss även på marknader och mässor runt om i södra Sverige där vi säljer vår premium konfektyr under Mariannelunds Karamellkokeris flagg. 

Zedig’s tillverkar även glass som finns att köpa i vårt glasscafé i Mariannelund. Handgjorda glasstillbehör som FudgeFlakes och FudgeRippel finns att köpa här i vår nätbutik.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, samt vårt nyhetsbrev och bloggen här. 

Anneli och Johan Zedig

Karamellkokare Ernst Johansson, Mariannelunds karamellkokeri

Historia

Mariannelunds karamellkokeri grundades 1929 av förste karamellkokaren Ernst Johansson. Johan Zedig började arbeta i kokeriet 1 juni 1990, den 1:a september 2000 tog han över företaget tillsammans med Cecilia Johnsson och har sedan drivit det med framgång i 16 år. Under denna period arbetade Johan flitigt med produktutveckling, bland annat har han ttillsmmans med sin personal tagit fram receptet till vår mycket omtyckta fudge – som nu finns i en uppsjö av smaker. Från och med 2016 driver Cissi kokeriet ensam och levererar nu godis till Zedig’s,

Företaget Zedig’s startades 2016 av Anneli Rimås och Johan Zedig. Tanken var att, förutom konfektyrförsäljning, skapa ett nytt och starkt varumärke för glass – glass som du aldrig smakat den förut! Så växte FudgeCream fram, vilken lanseras under 2017 tillsammans med helt nya glasstillbehör.