072-329 14 55
info@zedigs.se

Din kundvagn

0 Produkter - 0,00 kr
Cart 0

FudgeCream - Glass som du aldrig smakat den förut!

Glass från Mariannelund fanns egentligen redan år 1929. Ernst Johansson försökte lansera vanilj- och chokladglass i byn. Men då kvinnorna skyllde barnens förkylningar på hans kalla glass förlorade han alla sina kunder och blev tvungen att lägga ner glasstillverkningen. Hans handskrivna recept finns emellertid kvar.

Johan Zedig har under många år planerat för att ta upp denna tråd med glass från Mariannelund, men då genom att produktutveckla en helt ny typ av glass. Detta genomförde han äntligen 2017 tillsammans med Anneli Rimås. I deras kök i Brånhult växte Zedig’s FudgeCream fram: glass baserad på kondenserad mjölk – precis som Johans fudge.

Anneli oc Johan Zedigs Glasscafé
FudgeCream, hallon

En slags småländsk Ben & Jerrys

FudgeCream är glass som du aldrig smakat den förut, en slags småländsk Ben&Jerrys - en glass där varje kula är en hel upplevelse. I största möjliga mån använder vi äkta naturliga råvaror och vi strävar efter att samarbeta med lokala företag. Till vår glass har vi även tagit fram glasstillbehör som finns att köpa här i vår nätbutik.  FudgeFlakes, som är strössel som består av handgjord fudge som hyvlats, torkats och hackats. FudgeRippel, som är en krämig kolasås baserad på fudgereceptet och smaksatt med olika naturliga ingredienser.  

FudgeCream är glass att hålla utkik efter nära dig i framtiden, men till dess finns den att avnjuta i vårt glasscafé i Mariannelund i Astrids Lindgrens hemtrakter. Du hittar oss på Spilhammarvägen 4, 598 97 Vimmerby och vi har öppet alla dagar hela sommaren 09-20. Där kan du även se oss tillverka glassen samt äta våra uppskattade crêpes. Välkommen!